• Kategorie
  • Eleonora Trojan, Julian Piotrowski - Wędliny. Domowy wyrób

Z mięsa wołowego, cielęcego, wieprzowego, baraniego, jagnięcego, drobiowego, dziczyzny i ryb. Wędliny koszerne. Konserwy. Sery

59.00
szt. Do przechowalni
Czas kompletowania do 5 dni
Koszt przesyłki od 13.5
Odbiór osobisty (Częstochowa) 0
Kurier InPost 13.5
InPost Paczkomaty 24/7 13.5
Kurier InPost (Pobranie) 17.5
InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 17.5
Kurier DPD 18
Pocztex Kurier48 (Pobranie) 20
Pocztex Kurier48 20
Kurier DPD (Pobranie) 23
W magazynie podręcznym 0 szt.
Waga 0.393 kg

Przedstawiamy Państwu książkę wprowadzającą w tajniki wędliniarstwa. Z naszego poradnika poznają Państwo wszystkie etapy przyrządzania smakowitych kiełbas, różowiutkich szyneczek, aromatycznych wędzonek, pikantnych kiszek... I nie tylko: proponujemy również przepisy na sery, konserwy, wędzone ryby. Książka jest najobfitszym na rynku wydawniczym zasobem receptur z tej dziedziny – mieści ich ponad 300! Ta niezwykła książka kucharska zawiera też dokładne i przystępne wskazówki dotyczące oceny jakości mięsa, jego klasyfikacji, peklowania i wędzenia przygotowanych produktów wędliniarskich. I to o każdym rodzaju mięsa: od popularnego drobiu po dziczyznę. Znajdą tu Państwo również wiadomości o używanych do wędlin przyprawach i dodatkach. Aby przyrządzić potrawy według naszych przepisów, niepotrzebne są specjalistyczny sprzęt, trudno dostępne surowce czy wolnostojąca wędzarnia. Często wystarczą zwykły piekarnik, starannie wybrane mięso i, oczywiście, trochę zapału oraz dobrych chęci.




Zobacz wszystkie książki z serii Domowy wyrób

Zobacz inne książki autora: Eleonora TrojanJulian Piotrowski

Liczba stron 424
Format 170 x 240 mm
Oprawa twarda z obwol.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.