Szybki kontakt
-
ul. Wesoła 36
42-202 Częstochowa
Polska
Sanctus - 34 300 00 88
- kontakt@sanctus.com.pl
Eleonora Trojan, Julian Piotrowski - Wędliny. Domowy wyrób
Przedstawiamy Państwu książkę wprowadzającą w tajniki wędliniarstwa. Z naszego poradnika poznają Państwo wszystkie etapy przyrządzania smakowitych kiełbas, różowiutkich szyneczek, aromatycznych wędzonek, pikantnych kiszek... I nie tylko: proponujemy również przepisy na sery, konserwy, wędzone ryby. Książka jest najobfitszym na rynku wydawniczym zasobem receptur z tej dziedziny - mieści ich ponad 300! Ta niezwykła książka kucharska zawiera też dokładne i przystępne wskazówki dotyczące oceny jakości mięsa, jego klasyfikacji, peklowania i wędzenia przygotowanych produktów wędliniarskich. I to o każdym rodzaju mięsa: od popularnego drobiu po dziczyznę. Znajdą tu Państwo również wiadomości o używanych do wędlin przyprawach i dodatkach. Aby przyrządzić potrawy według naszych przepisów, niepotrzebne są specjalistyczny sprzęt, trudno dostępne surowce czy wolnostojąca wędzarnia. Często wystarczą zwykły piekarnik, starannie wybrane mięso i, oczywiście, trochę zapału oraz dobrych chęci.
Zobacz wszystkie książki z serii Domowy wyrób
Zobacz inne książki autora: Eleonora Trojan, Julian Piotrowski
Opis
- Format
- 170 x 240 mm
- Autor
- Eleonora Trojan, Julian Piotrowski
- Oprawa
- twarda z obwol.
- Ilość stron
- 424