Szybki kontakt
-
ul. Wesoła 36
42-202 Częstochowa
Polska
Sanctus - 34 300 00 88
- kontakt@sanctus.com.pl
Samardała - Sól Przyprawowa z Czosnkiem Bułgarskim - 50g
⭐️ aromatyczna przyprawa bułgarska - Samardała
⭐️ mieszanka przyprawowa - oryginalne połączenie soli z czosnkiem bułgarskim
⭐️ oparte o naturalne zioła pochodzące z górskich terenów Bułgarii
⭐️ unikalna receptura bułgarskich górali - 6 części soli : 4 części czosnku bułgarskiego
⭐️ nieoceniony dodatek do potraw i szerokie zastosowanie w Twojej kuchni
Tradycyjna bułgarska mieszanka przyprawowa - połączenie soli i czosnku bułgarskiego, znanego też jako czosnek miodowy. Magiczna bułgarska kolorowa sól nie byłaby taka sama bez samardali. Roślina nadaje przyprawie czosnkowego aromatu i fascynującą nutkę pikanterii, która doskonale łamie smak potraw.
** Zaufaj regionalnym produktom prosto z gór Bułgarii! **
Istnieje legenda, że kiedy Bóg stworzył trawy, chwycił liść Samardali, aby go wyciągnąć z ziemi. Tak powstał specyficzny kształt jej liści i kwiatów w kształcie dzwonka.
- W tej ofercie SAMARDAŁY kupujesz opakowanie: 50 g
☑️ Składniki - Herbal Vibe - Samardala - 50 g
Opakowanie: 50 g
Składniki: 60% sól kuchenna, 40% czosnek bułgarski (Nectaroscordum / Allium bulgaricum).
Nie zawiera: sztucznych dodatków, aromatów, barwników, substancji przeciwzbrylających i innych wypełniaczy.
Informacja o alergenach: Produkt może zawierać gorczycę, seler, sezam, orzechy i zboża zawierające gluten.
Produkt w 100% naturalny.
Wartość odżywcza - w 100 g
- Wartość energetyczna - 32 kcal / 133 kJ
- Tłuszcze - 0,8 g
- w tym kwasy nasycone - 0,1 g
- Węglowodany - 4,6 g
- w tym Cukry - 2 g
- Białko - 3,6 g
- Sól - 60 g
☑️ Sposób użycia - Herbal Vibe - Samardala - 50 g
Sposób użycia: Stosować wedle indywidualnego zapotrzebowania.
*** Kiedy dobrze poznasz smak Samardały, możesz samodzielnie odkryć jej zastosowanie, zgodnie ze swoimi upodobaniami! ***
⭐️ Nasza porada: Samardała doskonale nadaje się do zup, różnych sałatek z zielonych warzyw lub ze świeżych ogórków, do przystawek, kurczaka, jajek na twardo i miękko, mięsa mielonego, ziemniaków czy frytek.
Dodaje się ją także do farszu jagnięcego lub doprawia potrawy z jagnięciny. Można nią również posypać ciepłe pierogi. Stosowana jest także do marynat i zapraw, nacierania mięs przed przyrządzeniem lub wędzeniem.
Środki ostrożności: Należy pamiętać, że nadmiar soli w diecie może prowadzić do chorób układu krążenia.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
Kraj pochodzenia: Bułgaria
Opakowanie: 50 g